איך להתחיל להשקיע בשוק ההון?

כדאי להירשם לניוזלטר הפיננסי עכשיו (!) כדי לא לפספס עדכונים 👇
איך להשקיע

הדרך לבניית תיק השקעות עוברת בכמה צעדים שחשוב לעבור דרכם.
תיאורטית, כל אחד יכול להשקיע. אבל בשביל להצליח ולהבין איך להתחיל להשקיע בשוק ההון באמת ולהגיע לתשואות, וללא סיכונים מיותרים, צריך לעשות עבודת הכנה.


כמו שלפני שמתחילים לצלם סרט, הבימאים והמפיקים עושים “פרה-פרודקשן” – גם בהשקעות יש עבודת הכנה לפני שמתחילים. אז יאללה, רוצים להתחיל לבנות תיק השקעות? מתחילים בתהליך:

אז איך להתחיל להשקיע בשוק ההון?

איך להתחיל להשקיע בשוק ההון?


1. צעד ראשון – לדאוג לחיסכון לשעת חירום

זה התנאי המקדים הכי חשוב לפני שמתחילים להשקיע בשוק ההון. כדי לא להגיע למצב מצער שבו אנחנו נאבקים מבחינה כלכלית – צריך לשים כסף בצד.

לכל מקרה חירום שיכול לבוא: פיטורים, משבר כלכלי מדיני (כמו בקורונה…), בעיה תזרימית עם העסק, מצב רפואי שדורש כסף נוסף, וכו’.

כמה לשים? ההמלצה היא סכום של בין 3 ל-6 חודשים מההוצאות החודשיות שלנו. בכל אופן לא פחות מסכום של 3 חודשי הוצאות.

לאחר שיש לנו מספיק כסף לשעת חירום. ממשיכים לצעד הבא.


2. צעד שני – הגדרת יכולת עמידה בסיכונים

כאן אנחנו מגדירים לעצמנו את הסיכונים שאנחנו רוצים ויכולים לקחת על כספנו. שוק ההון הוא מקום מדהים שיכול לייצר תשואה לטווח הארוך, יחד עם זאת –  הוא מייצר סיכונים. לכן, אנחנו צריכים לעשות הערכה של יכולת עמידה שלנו של הסיכונים.

ההערכה צריכה להיות בשני המישורים: 
1. מישור רציונאלי – היו משברים בשוק ההון וסטטיסטית אחת ל8-10 שנים יש משבר! 
לעיתים יש ירידות בשווקים גם בלי קשר למשבר אז אם טווח ההשקעה שלך קצר – אולי שוק ההון זה לא המקום בשבילך בכלל.

2. מישור פסיכולוגי – איך זה יגרום לך להרגיש אם התיק שלך ירד ב30%? 40%? 50%? בשנים 2008-2009 חלק מתיקי ההשקעות והמדדים נחתכו בכ-50%. כמובן שהשוק לאורך זמן מתקן את עצמו והמחירים חוזרים למעלה וממשיכים לטפס חזרה (כמו שחווינו ממש לא מזמן עם משבר הקורונה בשוק ההון). 

3. צעד שלישי – להגדיר את מטרת ההשקעה

מבחינה פסיכולוגית (וגם תכליתית) יותר קל לנו לפעול כשאנחנו מתקדמים לעבר יעד או חלום מוגדר, מאשר לפעול באוויר ללא מטרה מוגדרת. ככל שהמטרות שלכם יהיו יותר מדויקות – ככה תדעו איפה אתם עומדים מולם, ויהיה לכם יותר קל לחסוך ולהשקיע מבחינה רגשית.


המטרות יכולות להיות: לצאת לעצמאות כלכלית, להשיג הון עצמי לרכישת דירה, לצאת לטיול בחו”ל, לצאת לפנסיה עם קצבה מסוימת או סכום מסוים של הון, או כל דבר שאתם רוצים להגשים וצריך מספיק כסף בשבילו.

  1. שואלים את עצמנו – מה אנחנו באמת רוצים לעשות עם הכסף שיצבר?
  2. מגדירים מתי בדיוק אנחנו רוצים להגיע לסכום הכסף שצריך בשביל הגשמתן.
  3. מוודאים שהמטרות הן ריאליות וברות-ביצוע. זה כמובן תלוי בצעדים שתנקטו בהמשך, אבל כרגע, חשוב שזה יהיה נראה לכם סביר במסגרת מה שאפשרי עבורכם, עוד לפני שבדקתם בדיוק את התזרים והחסכונות הקיימים, ועשיתם את הצעדים לחיסכון והשקעה.


4. צעד רביעי – להגדיר את טווח ההשקעה

זה כמובן צריך להיות נגזרת של המטרה. טווח ההשקעה יכול להשפיע על התמהיל של הפורטפוליו (תמהיל ההשקעות שלכם).

למשל, אדם שמשקיע לטווח ארוך, יכול לשים בתיק שלו יותר תמהיל מנייתי, לעומת אדם שמשקיע לטווח קצר, שצריך השקעה יותר סולידית.


5. צעד חמישי – מחקר, למידה, וגיבוש אסטרטגיה מקיפה

זה הצעד הכי ארוך ומעמיק. כאן אנחנו בונים את כל הפורטפוליו. זה השלב הכי חשוב כי הוא מגדיר את כל המשך ההשקעות שלנו. בשלב הזה זה אנחנו נבין איזה תיקי השקעות קיימים, ומה מהם רלוונטי לצרכים שלנו, ולתנאים שלנו.

הדרך הכי טובה לעשות זאת היא באמצעות הבנה של אילו נכסים אנחנו רוצים להיות חשופים אליהם בתיק ההשקעות שלנו בשוק ההון. לדוגמא: אג”ח/ מניות, אילו סקטורים, אילו מדינות/ יבשות אנחנו רוצים להיחשף אליהם, איזה שווי שוק מניות אנחנו מעוניינים לרכוש (Big cap, Small cap וכו’). בנוסף, נרצה להבין באיזה אחוז מתיק ההשקעות אנחנו נרצה להיות חשופים לכל נכס השקעה.

לאחר שאנחנו מבינים באילו נכסים אנחנו רוצים להשקיע, אנחנו נחפש את קרנות הסל/ ETF שמייצגים את נכסי ההשקעה שבחרנו בצורה היעילה ביותר והזולה ביותר.

מה הכוונה זולה ביותר? תמשיכו לסעיף 6 🙂

6. צעד שישי – למצוא את האפשרויות הזולות (או הפטורות ממס)

יש כל מיני אפשרויות זולות להשקעה – למשל קרן השתלמות, שזה אפיק פטור ממס, או קרן פנסיה. ניתן את החסכונות הללו לנהל במסלולי IRA שהוא יעיל וזול משמעותית מהמסלולים המנוהלים, נכתוב על הנושא הזה בלוג שלם בהמשך.

גם בתוך תיק ההשקעות שלנו, אפשר למצוא אפיקי השקעה שהם זולים מבחינת המס כמו קרנות איריות שהן גם זולות מבחינת דמי ניהול וגם נשלם בהן 15% מס על הדיוודנד (במקום 25%). אחרי שאנחנו מוצאים את האפשרויות האלה, חשוב גם ללמוד איך להתנהל באופן שנוציא כמה שפחות – להפחית בדמי ניהול, המיסים ותשלומים נלווים.

אנחנו חייבים לקחת את כל אלה בחשבון כשאנחנו בונים את התכנית האסטרטגית.

אחרי השלב הזה – אנחנו מוכנים להתחיל ליישם ולהשקיע בשוק ההון לפי התכנית האסטרטגית שבנינו


כל התהליך הזה נשמע פשוט, אבל בפועל זה תהליך ארוך יחסית.

למשל, ????בתכנית הליווי האישית שלנו ???? , כל תהליך בניית האסטרטגיה והוצאתה לפועל, לוקח כ-3 חודשים בממוצע (כמובן שזה תלוי בידע הקיים שלכם). לאחריו, יש למשתתפים/ות פורטפוליו להשקעה בהתאם לצרכים שלהם, ואסטרטגיה כיצד להתנהל עם תמהיל ההשקעות, שבעזרתה הם משקיעים ומרוויחים כסף בצורה פאסיבית לכל החיים.

רוצים להתחיל להשקיע בשוק ההון? כנסו לראות את הסרטון המקיף שלנו בנושא הצעדים הראשונים להשקעה בשוק ההון.


במאמרים הבאים אנחנו נמשיך להסביר על תהליך השקעות למתחילים בשוק ההון, ואיך מתחילים להשקיע בצורה חכמה ומסודרת, עם כמה שפחות סיכונים וכמה שיותר שיותר הצלחות.


לשאלות נוספות, מוזמנים ????לפנות לשיחת ייעוץ פיננסי ללא עלות.????

זיהית טעות? רוצה שנכתוב על נושא אחר? מחכים לתגובה שלך פה למטה.
ליצירת קשר – דברו איתנו

יכול לעניין אותך גם..

אזהרה!
“הומאיגד – השכלה ושירותים פיננסים” ומי מטעמה אינו בעל רישיון לעסוק בייעוץ השקעות. התכנים פה, כמו גם באתר, בהרצאות הניתנות ובקורסים הדיגיטליים הן למטרות אינפורמטיביות בלבד וכל נזק שיגרם כתוצאה ישירה או עקיפה בעקבות שימוש במידע הוא על אחריות המשתמשים בלבד ולא באחריות דני גדייב או מי מטעמו. אין לראות ב משום תוכן שיווקי או שידול לבצע פעולות בניירות ערך או כל פעולה אחרת. לפני כל ביצוע פעולה עליכם להיוועץ באיש מקצוע בכדי להתאים את האמור באתר זה לצרכים שלכם.

כטבען, השקעות בשוק ההון כוללות בתוכן סיכוי להרוויח אך גם סיכון. אנא אל תעשו פעולה מבלי ללמוד היטב.
בקריאתך, הנך מאשר את הסרת האחריות המשפטית, את תנאי השימוש והשירות כפי שמופיעים באתר.

התחברות מהירה
באמצעות לינק חד פעמי

שלחו לי לאימייל

התחברות לאתר

הרשמו לקבלת
קורס השקעות בשוק ההון בחינם

תיאוריה + פרקטיקה שתוביל אתכם להצלחה הפיננסית שלכם