לתכנת את המוח
שינוי דפוסי החשיבה הן צעד ראשון לעתיד כלכלי טוב יותר
ראשית, חשוב לציין “הומאיגד” ומי מטעמה אינו יועץ השקעות ואין בבלוג זה משום ייעוץ, הנעה לפעולה, קריאה למעשה וכד’. אנחנו מעוניינים לשתף ידע אישי וארגוני שנצבר במרוצת הזמן.
הקדמה
אמ;לק להקדמה: אני חושב שהגדלת הכנסות ושאיפה להגדלת הכנסות בצורה פאסיבית, (למרות שאין דבר כזה באמת) היא תוצאה של משהו שקרה אצלי לפני כמה שנים ואני מאחל שיקרה גם לך. מה שהשתנה אצלי הוא ה- mindset שלי.
ועכשיו בהרחבה:
אני מנסה לבנות את הבלוג של הומאיגד, כמשהו שיש לו המשכיות.
כאילו אני חושב שאם אני אתחיל לרשום בשלב הזה על השקעות מסובכות לדוגמא מה ההבדל בין ניהול השקעות במסחר עצמאי בשילוב של קרן השתלמות (בניהול אישי IRA) כאפיק חיסכון במס, בניגוד לניהול השקעות דרך הבנק, זה יבלבל את הקוראים (ואם הצלחתי לבלבל אותך כבר עכשיו אז סליחה ?).
במילים אחרות אני אחטא למטרה שלשמה הקמתי את הומאיגד שהיא הענקת ידע פיננסי פרקטי לצעירים, כי אני מתקדם לנושאים מורכבים מידי בלי לתת קרקע וידע בסיסי יותר.
לכן, החלטתי לשים על HOLD את הכתיבה על נושאים מורכבים ולהתעסק בכתיבת פוסט פשוט יותר. כאמור רק כדי לתת רקע ובסיס לקוראי הבלוג (שאגב אני חולה עליכם ותודה).
סיפור אישי שלא סיפרתי להרבה אנשים, בהמשך אולי תבינו למה אני כותב ומפרסם אותו: לפני כמה שנים, החלטתי שאני יוצא “לפנסיה” לפני גיל 67, ובעדיפות לצאת לפנסיה עד גיל 35 – ואם אפשר אז לפני. כאשר זו אחת המטרות הפיננסיות מתוך האסטרטגיה שלי, הבנתי שאני צריך לייצר מצב שאני מקבל בכל חודש סכום כסף מסוים. סכום שיספיק לי כדי לחיות לפי רמת החיים שאני צריך ורוצה לחיות בה, מבלי לעבוד.
כמו כל צעיר בערך, ישבתי והתחלתי לחקור על עולם “ההכנסה הפאסיבית” ו”האם יש דרך לעשות הרבה כסף ומהר?” דרך גוגל.
אז המסקנה שהגעתי אליה היא שאין דבר כזה הכנסה פאסיבית באמת – כלומר ב-100%, וגם אין דרך לעשות הרבה כסף ומהר. לפחות לא עם הכישורים שיש לי בשלב זה, ובספק אם יהיו לי כישורים כאלה בעתיד (כזה אני, לא כישרוני ?).
אבל משהו שלמדתי מתהליך הלמידה הוא שאפשר בהחלט לתת לכסף לעבוד בשבילי (והאמת שלא צריך להיות גאון גדול כדי להבין את זה, רק חבל שלא ידעתי את זה לפני). כלומר שיניתי את דפוס החשיבה, ה-mindset שלי והחלטתי ללמוד ולעשות פעולות מחוץ לאזור הנוחות שלי למרות הסיכונים הידועים כדי להגשים את המטרה שלי (כאמור לפרוש ל”פנסיה” עד גיל 35).
מה זה mindset?
ממש אהבתי את ההגדרה של מורפיקס למילה (חיפשתי כי לא ידעתי איך אומרים בעברית ?):
“דפוס חשיבה (mindset) בתחום תורת ההחלטות הוא שם כולל לקבוצת הנחות, שיטות או סממנים שנטמעו עמוק אצל אדם או קבוצה. והתבססו עד כדי כך עד שאותם אנשים מנועים מלהמשיך ולאמץ או לקבל גישות התנהגות, בחירות או כלים שונים. תופעה זו של הטיה קוגניטיבית מכונה לעתים גם “חשיבת יחד” או “פרדיגמה”, ולעתים קשה לנטרל את השפעותיה על תהליכי ניתוח החלטות וקבלתן.”
זה ממש ככה! אז מה עושים? משנים את דפוסי החשיבה שלנו, מתחילים להאמין בעצמנו עכשיו כשאנחנו צעירים כי עכשיו זה הרבה יותר קל עכשיו מכשנהיה מבוגרים..
איך משנים דפוסי חשיבה מגבילים?
1. לאט לאט
אמ;לק: אז שיטה אחת לשינוי דפוסי מחשבה מגבילים היא לעשות בכל פעם שינוי קטן.
אני אדגים בסיפור קטן שאולי יעזור:
ליוויתי משפחה עם בעיות רציניות בניהול התקציב המשפחתי. זוג הורים שמרוויחים 12K נטו ביחד עם ילד אחד בן 6. יצרו איתי קשר ואמרו לי שאין להם דרך להוריד את ההוצאות שלהם שהסתכמו בפחות או יותר 12K בכל חודש (נכנסו למינוס באזור ה4 פעמים בשנה אבל לא נשארו שם לתקופת זמן ממשוכת).
בקיצור בקושי סוגרים את החודש.