איך לשנות דפוסי חשיבה (mindset) פיננסיים בחיים?

כדאי להירשם לניוזלטר הפיננסי עכשיו (!) כדי לא לפספס עדכונים 👇
אני חושב שהגדלת הכנסות ושאיפה להגדלת הכנסות בצורה פאסיבית (למרות שאין דבר כזה באמת) היא תוצאה של משהו שקרה אצלי לפני כמה שנים ואני מאחל שיקרה גם לך. מה שהשתנה אצלי הוא ה- mindset שלי.

לתכנת את המוח

שינוי דפוסי החשיבה הן צעד ראשון לעתיד כלכלי טוב יותר

 

ראשית, חשוב לציין “הומאיגד” ומי מטעמה אינו יועץ השקעות ואין בבלוג זה משום ייעוץ, הנעה לפעולה, קריאה למעשה וכד’. אנחנו מעוניינים לשתף ידע אישי וארגוני שנצבר במרוצת הזמן.

 

הקדמה

אמ;לק להקדמה: אני חושב שהגדלת הכנסות ושאיפה להגדלת הכנסות בצורה פאסיבית, (למרות שאין דבר כזה באמת) היא תוצאה של משהו שקרה אצלי לפני כמה שנים ואני מאחל שיקרה גם לך. מה שהשתנה אצלי הוא ה- mindset שלי.

 

ועכשיו בהרחבה:
אני מנסה לבנות את הבלוג של הומאיגד, כמשהו שיש לו המשכיות.
כאילו אני חושב שאם אני אתחיל לרשום בשלב הזה על השקעות מסובכות לדוגמא מה ההבדל בין ניהול השקעות במסחר עצמאי בשילוב של קרן השתלמות (בניהול אישי IRA) כאפיק חיסכון במס, בניגוד לניהול השקעות דרך הבנק, זה יבלבל את הקוראים (ואם הצלחתי לבלבל אותך כבר עכשיו אז סליחה ?).

 

במילים אחרות אני אחטא למטרה שלשמה הקמתי את הומאיגד שהיא הענקת ידע פיננסי פרקטי לצעירים, כי אני מתקדם לנושאים מורכבים מידי בלי לתת קרקע וידע בסיסי יותר.

לכן, החלטתי לשים על HOLD את הכתיבה על נושאים מורכבים ולהתעסק בכתיבת פוסט פשוט יותר. כאמור רק כדי לתת רקע ובסיס לקוראי הבלוג (שאגב אני חולה עליכם ותודה).

 

סיפור אישי שלא סיפרתי להרבה אנשים, בהמשך אולי תבינו למה אני כותב ומפרסם אותו: לפני כמה שנים, החלטתי שאני יוצא “לפנסיה” לפני גיל 67, ובעדיפות לצאת לפנסיה עד גיל 35 – ואם אפשר אז לפני. כאשר זו אחת המטרות הפיננסיות מתוך האסטרטגיה שלי, הבנתי שאני צריך לייצר מצב שאני מקבל בכל חודש סכום כסף מסוים. סכום שיספיק לי כדי לחיות לפי רמת החיים שאני צריך ורוצה לחיות בה, מבלי לעבוד.

 

כמו כל צעיר בערך, ישבתי והתחלתי לחקור על עולם “ההכנסה הפאסיבית” ו”האם יש דרך לעשות הרבה כסף ומהר?” דרך גוגל.

 

אז המסקנה שהגעתי אליה היא שאין דבר כזה הכנסה פאסיבית באמת – כלומר ב-100%, וגם אין דרך לעשות הרבה כסף ומהר. לפחות לא עם הכישורים שיש לי בשלב זה, ובספק אם יהיו לי כישורים כאלה בעתיד (כזה אני, לא כישרוני ?).

 

אבל משהו שלמדתי מתהליך הלמידה הוא שאפשר בהחלט לתת לכסף לעבוד בשבילי (והאמת שלא צריך להיות גאון גדול כדי להבין את זה, רק חבל שלא ידעתי את זה לפני). כלומר שיניתי את דפוס החשיבה, ה-mindset שלי והחלטתי ללמוד ולעשות פעולות מחוץ לאזור הנוחות שלי למרות הסיכונים הידועים כדי להגשים את המטרה שלי (כאמור לפרוש ל”פנסיה” עד גיל 35).

 

מה זה mindset?

ממש אהבתי את ההגדרה של מורפיקס למילה (חיפשתי כי לא ידעתי איך אומרים בעברית ?):

 

“דפוס חשיבה (mindset) בתחום תורת ההחלטות הוא שם כולל לקבוצת הנחות, שיטות או סממנים שנטמעו עמוק אצל אדם או קבוצה. והתבססו עד כדי כך עד שאותם אנשים מנועים מלהמשיך ולאמץ או לקבל גישות התנהגות, בחירות או כלים שונים. תופעה זו של הטיה קוגניטיבית מכונה לעתים גם “חשיבת יחד” או “פרדיגמה”, ולעתים קשה לנטרל את השפעותיה על תהליכי ניתוח החלטות וקבלתן.”

זה ממש ככה! אז מה עושים? משנים את דפוסי החשיבה שלנו, מתחילים להאמין בעצמנו עכשיו כשאנחנו צעירים כי עכשיו זה הרבה יותר קל עכשיו מכשנהיה מבוגרים..


איך משנים דפוסי חשיבה מגבילים?

1. לאט לאט

 

אמ;לק: אז שיטה אחת לשינוי דפוסי מחשבה מגבילים היא לעשות בכל פעם שינוי קטן.

 

אני אדגים בסיפור קטן שאולי יעזור:
ליוויתי משפחה עם בעיות רציניות בניהול התקציב המשפחתי. זוג הורים שמרוויחים 12K נטו ביחד עם ילד אחד בן 6. יצרו איתי קשר ואמרו לי שאין להם דרך להוריד את ההוצאות שלהם שהסתכמו בפחות או יותר 12K בכל חודש (נכנסו למינוס באזור ה4 פעמים בשנה אבל לא נשארו שם לתקופת זמן ממשוכת).

 

בקיצור בקושי סוגרים את החודש.

 

אז בתחילת התהליך בנינו טבלת ניהול צרכים ורצונות והתחלנו להגדיר ביחד מה מורידים ומה לא כדי שנוכל להגיע לחיסכון שהם ביקשו להגיע. התחלנו בשינויים קטנים בצמצום ההוצאות בכל חודש, בהוצאות שהם בכלל לא שמו לב אליהן.

 

כבר לאחר חודש, העו”ש שלהם צמח ב10% וככה בכל חודש למשך 3 חודשים (היה פה גם צמצום של הוצאות אחרות כמו עמלות ושירותים אחרים יקרים: טלויזיה, פלאפונים ועוד).

 

לאחר מכן, כבר הדרך לחיסכון בהוצאות אחרות הייתה הרבה יותר קלה, לדעתי הלא פסיכולוגית בגלל 2 סיבות עיקריות:
1. תחושת ההצלחה שהם קיבלו
2. שינוי צעדים קטנים קטנים קטנים בהתנהגות שלא משנה את אורח החיים שלהם

2. מוטיבציה חיצונית

אחד הכלים הכי חזקים שאני מכיר לשינוי המיינדסט ולעשות את הפעולות שאתם רוצים/ חולמים/ יודעים שאתם צריכים לעשות, הוא הכרזה על פעולה שאתם עומדים לבצע.


למה זה עוזר?
ברגע שאני מכריז על משהו שאני הולך לעשות לעולם: כותב על זה פוסט, מדבר על זה עם חברים ומשפחה, מצלם סרטון לYouTube או whatever – זה מחייב אותי לעשות את השינוי שאני מבקש לעשות. וככל שתפרסמו את השינוי הזה ביותר מקומות וליותר אנשים ככה המוטיבציה והמחויבות שלכם להצליח בשינוי תגדל.

 

 

​3. סיפורים מעוררי השראה

הרבה פעמים צעירים, לצערי, מעדיפים להסתכל על נק’ הפתיחה שלהם ולחפש את מי להאשים במקום לקחת אחריות ולהבין שהם היחידים שאחראים על ההצלחות שלהם ו/או הכישלונות שלהם (שלכולם יש קצת מזה וקצת מזה).

 

מי שנרשם לניוזלטר הפיננסי שלנו וקרא את הסיפור האישי שלי, סיפרתי שם מה הניע אותי לפתוח את “הומאיגד” ולעזור לעוד צעירים כמוני להתקדם כלכלית. פשוט כי שיניתי את המיינדסט שלי ואמרת f**k it אין לי מי שילמד אותי? אני מלמד את עצמי את כל מה שאני צריך כדי להצליח.

 

והאמת שאני נעזר כל הזמן בסיפורים ונאומים מעוררי השראה של אנשים שהצליחו בחייהם, בסרטוני מוטיבציה וכד’.

 

וואלה כמה נמוך ומעפן שזה נשמע זה באמת נותן לי מוטיבציה לראות אנשים שהתחילו בנק’ הפתיחה שלי או נמוך מזה והם מצליחים. ההשראה שקיבלתי, חיזקה לי את האמונה שאני יכול לעשות שינוי, למרות נק’ הפתיחה המזעזעת שלי, וככה אני מקווה שיקרה גם לך.

 

סרטון מעורר השראה של Khan Academy על שינוי דפוס החשיבה שלנו – ה-mindset>>

 

לסיכום

דפוסי המחשבה לאו דווקא קשורים לכסף.
דפוסי המחשבה משפיעים על ההתנהגות שלנו ועל הדרך בה נחייה את החיים הקצרים שיש לנו. בעוד שלדעתי, כסף הוא בסה”כ אמצעי להגיע לאיזושהי מטרה – דפוסי המחשבה או המיינדסט הוא הדרך שלנו לתכנת את השכל שלנו לשימוש באמצעי (כסף) להגשמת המטרות. בין אם זה ביצירת מקורות הכנסה נוספים ובין אם זה יצירת הכנסה שלא מעבודה.

 

שינוי דפוס המחשבה בכל הנוגע לפיננסים צריך לבוא יחד עם למידה מתמשכת, אמונה, השקעה (לאו דווקא כספית) וקהילה תומכת.

 

שינוי דפוסי חשיבה זה אתגר מתמשך וכמעט כל יום המחשבות הרעות (שלא לומר סביבה לא תומכת) שלנו ינסו להוריד אותנו ולגרום לנו לפקפק בעצמנו. אל תתנו למחשבות האלה להשתלט, תעיפו אותם ותמשיכו להאמין בדרך. תיכשלו ותיכשלו (וגם תצליחו קצת) כל הדרך להצלחה האישית שלכם 🙂

 

נ.ב
יצא פוסט ריגשי כזה, תרשמו לי בתגובות כמה רגשי הוא יצא מ -1 ועד 7 השנים שנותרו לי עד ה”פנסיה”.

זיהית טעות? רוצה שנכתוב על נושא אחר? מחכים לתגובה שלך פה למטה.

זיהית טעות? רוצה שנכתוב על נושא אחר? מחכים לתגובה שלך פה למטה.
ליצירת קשר – דברו איתנו

יכול לעניין אותך גם..

אזהרה!
“הומאיגד – השכלה ושירותים פיננסים” ומי מטעמה אינו בעל רישיון לעסוק בייעוץ השקעות. התכנים פה, כמו גם באתר, בהרצאות הניתנות ובקורסים הדיגיטליים הן למטרות אינפורמטיביות בלבד וכל נזק שיגרם כתוצאה ישירה או עקיפה בעקבות שימוש במידע הוא על אחריות המשתמשים בלבד ולא באחריות דני גדייב או מי מטעמו. אין לראות ב משום תוכן שיווקי או שידול לבצע פעולות בניירות ערך או כל פעולה אחרת. לפני כל ביצוע פעולה עליכם להיוועץ באיש מקצוע בכדי להתאים את האמור באתר זה לצרכים שלכם.

כטבען, השקעות בשוק ההון כוללות בתוכן סיכוי להרוויח אך גם סיכון. אנא אל תעשו פעולה מבלי ללמוד היטב.
בקריאתך, הנך מאשר את הסרת האחריות המשפטית, את תנאי השימוש והשירות כפי שמופיעים באתר.

התחברות מהירה
באמצעות לינק חד פעמי

שלחו לי לאימייל

התחברות לאתר

הרשמו לקבלת
קורס השקעות בשוק ההון בחינם

תיאוריה + פרקטיקה שתוביל אתכם להצלחה הפיננסית שלכם