איך משקיעים במניות? חלק א’

כדאי להירשם לניוזלטר הפיננסי עכשיו (!) כדי לא לפספס עדכונים 👇
השקעה במניות

רוצה להתחיל להשקיע במניות? זה בשבילך

כשיש לנו כסף פנוי, האפיקים הסולידיים העומדים לרשותנו על מנת לאפשר לכסף שלנו לעבוד במקומנו, הם מאוד דלים.

בעולם דמיוני של ריבית קצת יותר גבוהה מזו האפסית בשוק הישראלי היום, אולי היינו יכולים לקצור רווחים מאפיקי חיסכון כמו פק”מים בבנק, אבל כשהריבית נמוכה כל כך, החסכונות בריבית קבועה לא מנצחים את המדד, מה שאומר שלא רק שאנחנו סוגרים את הכספים הפנויים שלנו, אנחנו גם מפסידים כסף על החיסכון מבחינה ריאלית, כשעם תום תקופת החיסכון אנחנו יכולים לקנות פחות באותו הסכום. זאת, מפני שהסכום אולי גדל קצת, אבל המחירים גדלו יותר.

מה עושים? האפשרויות הן ברורות. בעולם של ריבית אפסית, אתם חייבים לקחת סיכון על מנת לקבל סיכוי לתשואות גבוהות, והאפשרות המוכרת והפופולארית היא השקעה במניות.

כל אחד יכול להשקיע במניות היום, אבל רק השקעה מושכלת תאפשר לכם ליהנות מתשואות גבוהות ללא סיכון או בזבוז יקר של זמן על ניהול תיק השקעות. כל הסודות, ההסברים והטיפים שחשוב להכיר – לפניכם.

גם לדרוך על בננה זה מסוכן 🙂

מניות, מה סוד הקסם?

נניח שיש לכם חברה ש”מגלגלת” בכל שנה רווחים של עשרה מיליון דולרים. ונניח שהחברה הזו עולה לכם הרבה כסף בתפעול השוטף, וחסר לכם כסף על מנת להשקיע בפיתוח. במקרה כזה, אתם מחפשים משקיע שיזרים כסף לחברה ויאפשר לכם לנהל אותה בצורה נטולת דאגות פיננסיות. דרך אחת היא לאתר משקיע בודד או לפעול על מנת להשיג השקעות מטעם קרנות כמו קרנות סיכון המתמחות בהשקעה בארגונים מתפתחים. במקרים כאלה, של משקיעים בודדים המזרימים סכומים משמעותיים לתפעול החברה, הארגון מכניס עוד בעל עניין אחד לרשימת בעלי העניין של הארגון, מה שעלול לגרור מורכבויות. ארגונים רבים מעדיפים להשיג מימון באמצעות הנפקה בורסאית.

הנפקה בורסאית היא העמדה של שיעור מסויים של החברה למכירה, בנתחים זעירים בדרך כלל, שנקראים מניות. מי שקונה מניות של חברה מסויימת, הוא “בעל עניין” בחברה והוא הבעלים הגאה של חלק מהחברה.

איך עושים את זה?

על מנת לבצע הנפקה, החברה חייבת לפרסם דו”חות בנוגע להיקפי הפעילות שלה, מתוכם נגזר שווי השוק שלה. את אותו שווי שוק היא מחלקת לחלקים, וחלק משווי השוק היא מנפיקה במניות. מי שמחזיק את הבעלות על 51% משווי החברה הוא המנהל אותה בפועל, כאשר ניתן למכור מניות בשיעורים משתנים על פי בחירת המנהלים.

מחיר המניה נגזר משווי השוק של החברה והנתח שאותו היא מייעדת לבעלות של משקיעים בדרך של מניות. לשם ההדגמה, אם החברה מהדוגמה שלנו היא בעלת שווי שוק של עשרה מיליוני דולרים, וההנפקה תהיה עבור 10% מסך השווי של החברה, זה אומר שאנחנו מנפיקים בשווי כולל של מיליון דולרים. אם ננפיק מיליון מניות, הן תעלינה דולר אחד כל אחת. אם ננפיק רק 100,000 מניות, כל מניה תעלה 10 דולרים.


מה קורה לשווי המניות ואיך אנחנו מרוויחים בפועל?

בימים כתיקונם, שווי המניה אמור לעמוד, לפחות בטווח הארוך, עם שווי השוק של החברה. כאשר שווי השוק עולה (למשל, לאחר פרסום דו”חות רבעוניים או לאחר עלייה משמעותית בפעילות החברה או שינוי בטעמי הלקוחות וכולי), מחיר המניה צפוי לעלות. היבט נוסף שמשפיע על מחירי המניות הוא בדומה למחירים של כל מוצר אחר, הביקושים. כשהביקושים עולים מכל סיבה שהיא מחירי המניה עולים.

אם השקענו במניות של חברה שמחיריה עלו, אנחנו מרוויחים. שיעורי הרווח בדרך כלל, בשוק ההון, הם גבוהים ככל שהסיכוי להפסיד גבוה יותר. אם מחירי המניות יורדים, המניות שאנחנו מחזיקים יהיו שוות פחות כסף, ואנחנו מפסידים.

השקעות לטווח קצר לעומת השקעות לטווח ארוך

בעוד ההסבר המובא לעיל הוא פשוט יחסית, שוק ההון מציע עוד המון אפשרויות לניהול תיק השקעות שהן בדרך כלל מתאימות למשקיעים מנוסים ופנויים יותר. למשל, ניתן לבצע עסקאות בתחום המסחר היומי ולהרוויח מ”פיפסים”, כלומר שינויים קטנים במחירי מוצרים שונים בטווח זמנים קצר (במקרים של רווחים קטנים לטווח קצר מקובל לדבר גם על מינוף ההשקעות, המאפשר רווחים גבוהים יותר בתשלום נוסף של הברוקר שדרכו אתם מנהלים את ההשקעות שלכם).

אפשר להשקיע במוצרים שהם לא מניות, כמו למשל אופציות, סחורות או מט”ח. אפשר להשקיע בפוזיציית שורט ולהרוויח דווקא כשמחירי המוצרים יורדים. את כל אלה, אנחנו משאירים מחוץ לדיון לעת עתה, כשאנחנו מאמצים את השקפת העולם של “האורקל מאומהה”, הוא וורן באפט, שהעיקרון הראשון שלו להשקעות הוא “לעולם אל תשקיע בחברה שאתה לא מעוניין להחזיק במניות שלה לטווח ארוך”.


אולי יכול לעניין אותך גם >>>

הדרכה ללא עלות: למה רוב הישראלים מפסידים כסף?

קורס השקעות פסיביות בחינם

לקריאת חלק ב’ של המאמר “איך משקיעים במניות?”

זיהית טעות? רוצה שנכתוב על נושא אחר? מחכים לתגובה שלך פה למטה.
ליצירת קשר – דברו איתנו

יכול לעניין אותך גם..

אזהרה!
“הומאיגד – השכלה ושירותים פיננסים” ומי מטעמה אינו בעל רישיון לעסוק בייעוץ השקעות. התכנים פה, כמו גם באתר, בהרצאות הניתנות ובקורסים הדיגיטליים הן למטרות אינפורמטיביות בלבד וכל נזק שיגרם כתוצאה ישירה או עקיפה בעקבות שימוש במידע הוא על אחריות המשתמשים בלבד ולא באחריות דני גדייב או מי מטעמו. אין לראות ב משום תוכן שיווקי או שידול לבצע פעולות בניירות ערך או כל פעולה אחרת. לפני כל ביצוע פעולה עליכם להיוועץ באיש מקצוע בכדי להתאים את האמור באתר זה לצרכים שלכם.

כטבען, השקעות בשוק ההון כוללות בתוכן סיכוי להרוויח אך גם סיכון. אנא אל תעשו פעולה מבלי ללמוד היטב.
בקריאתך, הנך מאשר את הסרת האחריות המשפטית, את תנאי השימוש והשירות כפי שמופיעים באתר.

התחברות מהירה
באמצעות לינק חד פעמי

שלחו לי לאימייל

התחברות לאתר

הרשמו לקבלת
קורס השקעות בשוק ההון בחינם

תיאוריה + פרקטיקה שתוביל אתכם להצלחה הפיננסית שלכם